Bittin Lays

Polonya’da çılgın bir paradoksun içersinde buldum kendimi. Biranın en kalitelisi, şekillisi 4 zloty iken bir normal boy paket cips 5 zloty. Her markete gittiğimde Lays’e alternatif arıyorum ama nafile. Buranın yerel markaları var, aşırı yağlı ve tuzlu. Ha diyeceksiniz ki Lays paprika tütsülenmiş, tabi ki o da rezil ama tadı güzel en azından.

Neyse geçenlerde Fransız markası Auchan diye bir hipermarket var oraya gittik. Çoğunluk alman malı sanıp “Auhan” diye okusa da o bildiğiniz Fransız çakallığı, Alman meraklısı Polonya garibanına markayı yutturma tekniği. Aslında “Oşan” gibi bir şekilde okunuyor. Sonuçta ben de Fransız değilim o yüzden bu kadar okuyabiliyorum. Bu Auchan’ın kendi cipsleri var. Hem de 2.5 zloty, gramaj olarak da Lays Paprika’ya göre biraz fazla. Dedim ulan her şeyi denedim, bir de bunu deneyeyim.

Eve geldim, açtım misler gibi tanesi 2.5 zloty’lik Carlsberg’imi, nasıl da naif bir sloganı var “Probably the best beer in the world” yaani, muhtemelen dünyanın en iyi birası diyor. Yemezler Şili’nin Cerveza Austral’i varken. Auchan Papryka cips’imi de yanına koydum. Enfes! Üstelik yarı fiyatına, bir anda keyfim düzeldi, böyle bir yazı yazayım dedim.

Bu gidişle blogda derdimi s..m siye bir bölüm açabilirim. Oklahoma itfaiyesi gibi dertsiz günlerime aksiyon peşindeyim.